
1 kg räkskal
1 purjolök - grovhackat
2 morötter - grovhackat
2 msk tomatpuré
1 nypa socker
salt, cayennepeppar
1 liter gräddmjölk
ev. 1 dl vitt vin
ev. lite extra hummerfond
Sjud ihop skal, lök, morot, tomatpuré i ca 10-15 min.
Sila avkoket till ny kastrull och tillsätt resten, reducera och smaka av.
Smördegspinnar
Smördeg
Ägg
Västerbottenost - riven
Salt och peppar
Pensla smördegen med ägg och strö över riven Västerbottensost
Kryssa med salt och peppar-
Skär smördegen i remsor och vrid dem.
Lägg sedan degstängerna på en bakplåtspappers klädd plåt.
Pensla med ägg igen och strö över lite ost.
In med plåten i 175 grader i 10-12 minuter eller tills dem är gyllene.
Serveras med stekt lax och strösslade räkor-
Ät och njuuuut!
Bon apetit