
Chokladmousse med jordgubbar och vispad grädde.
Grundrecept på supergod choklad tryffelkräm/mousse. Den är snabb, enkel och riktigt smarrig!
Grundrecept Chokladmousse
Ingredienser:
150 g mörk choklad (Varieras enkelt med smaksatt choklad)
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
(Ev. 1 knivsudd salt)
Instruktioner:
1. Häll grädde, vaniljpulver och ev. salt i en kastrull och sätt på spisen. När första kokbubblan kommer, lyft av kastrullen ifrån spisen.
2. Bryt i chokladen och rör krämen slät.
3. Häll upp i portionsformar och ställ kallt minst 2 timmar för bästa resultat.
4. Dekoreras tex. med vispad grädde, bär, kompott, sylt, hackade nötter, choklad flakes eller dylikt.

Pistagechoklad mousse toppad med nötstössel och choklad swirls.
(Använde mörk choklad med pistage smak)

Så gott! I morgon blir det en tur till butiken! Förutom grädde och mintchoklad måste jag köpa kvarg med jordgubbs- och rabarbersmak som jag såg på ditt IG :)