
Frallor (lchf)
Ingredienser
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk solrosfrön
1 tsk brödkrydda
1 msk äpplecidervinäger
3 äggvitor
2,5 dl vatten
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk solrosfrön
1 tsk brödkrydda
1 msk äpplecidervinäger
3 äggvitor
2,5 dl vatten
Rapsolja
Vallmofrö eller liknade
Vallmofrö eller liknade
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Mät upp och koka upp vattnet.
4. Tillsätt äggvitorna och vinägern i de torra ingredienserna och rör.
5. Rör sist i det heta vattnet och blanda ihop fort.
3. Mät upp och koka upp vattnet.
4. Tillsätt äggvitorna och vinägern i de torra ingredienserna och rör.
5. Rör sist i det heta vattnet och blanda ihop fort.
6. Skölj händerna i kallt vatten och rulla bollar och platta till lite som läggs på bakplåtspappers klätt ugnsplåt.
7. Pensla på med lite olja och strö över lite vallmofrö.
7. Pensla på med lite olja och strö över lite vallmofrö.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt sedan svalna.