Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Avokado pannacotta med räkor, parmesanflarn och citrongelé kristaller

Avokado pannacotta med räkor, parmesanflarn och citrongelé kristaller

 

Ingredienser

400 g skalade räkor

4 avokado
0.5 dl crème fraiche
4 gelatinblad
1 citron
salt och peppar

4 dl riven parmesanost

2 gelatinblad
1 citron – saft och zest.
Gul karamellfärg
Salt
Knivsudd socker

Instruktioner

1.      Blötlägg gelatinbladen.
2.      Mixa avokadoköttet till puré.
3.      Riv av citron zesten och pressa ut citronsaften i en kastrull. Lägg i 4 av de de blötlagda gelatinbladen. Låt det smälta samman i kastrullen. Rör i creme fraichen.
4.      Blanda avokadopurén med citronröran. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i små glas och ställ dem i kylen så att de stelnar lätt.
5.      Sätt ugnen på 250 grader.
6.      Strö ut riven ost i små högar på en bakplåtsklädd bakplåt. Krydda varje hög. In i ugnen tills ostflarnen är gyllene.
7.      Riv av citronzesten och pressa saften av en citron ien kastrull.
8.      Lägg i de 2 sista gelantinbladen och smält ihop.
9.      Smaksätt och droppa i någon droppe karamellfärg.
10.   Häll upp i liten for och kyl ner till gelen.
11.   Dekorera pannacottan med räkor, ostflarn och riv i geleformen med en gaffel och strö över citron gele ”kristallerna”. (Jag hade även en klick vispad crème fraiche.)

 
Taggar: Avocadopannacotta, Citron gele kristaller, Förrätt, räkor;

Kommentera inlägget här :