
Ingredienser
400 g skalade räkor
4 avokado
0.5 dl crème fraiche
4 gelatinblad
1 citron
salt och peppar
4 dl riven parmesanost
2 gelatinblad
1 citron – saft och zest.
Gul karamellfärg
Salt
Knivsudd socker
Instruktioner
1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Mixa avokadoköttet till puré.
3. Riv av citron zesten och pressa ut citronsaften i en kastrull. Lägg i 4 av de de blötlagda gelatinbladen. Låt det smälta samman i kastrullen. Rör i creme fraichen.
4. Blanda avokadopurén med citronröran. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i små glas och ställ dem i kylen så att de stelnar lätt.
5. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Strö ut riven ost i små högar på en bakplåtsklädd bakplåt. Krydda varje hög. In i ugnen tills ostflarnen är gyllene.
7. Riv av citronzesten och pressa saften av en citron ien kastrull.
8. Lägg i de 2 sista gelantinbladen och smält ihop.
9. Smaksätt och droppa i någon droppe karamellfärg.
10. Häll upp i liten for och kyl ner till gelen.
11. Dekorera pannacottan med räkor, ostflarn och riv i geleformen med en gaffel och strö över citron gele ”kristallerna”. (Jag hade även en klick vispad crème fraiche.)
