

Allt sötat med sötströ Mellis. Heller ingen gluten i kakan. Alltså lchf-godkänt!
Glass LCHF - Grundrecept
1 portion
Ingredienser:
1 dl vispgrädde
1 st ägg
1/2 msk sötströ mellis (Vill du ha riktigt socker, räkna 1 msk.)
1/2 tsk vaniljpulver eller några droppar vaniljessens
Gör så här:
Vispa grädden lagom hårt med elvisp.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver.
Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp.
Tillsätt grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen. Rör om en gång emellanåt för att minimera iskristallerna.
Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.
Choklad och vanilj mandelkakor - LCHF
Ingredienser:
50 gram smör
1 dl mandelmjöl
½ dl pofiber
1 dl sötningsmedel – Mellis
½ tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1-2 msk kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader
Knåda ihop allt utom kakao.
Dela degen på hälften och blanda i kakao i den ena.
Kavla ut båda degarna på 2 olika plastfolie bitar.
Lägg ihop degarna och kavla lätt.
Rulla ihop och kyl degen ca 30 min.
Skiva degen och lägg kakorna på bakplåt med bakplåtspapper på.
In i ugnen ca 10-12 min.
Maränger – LCHF
Ingredienser:
1 st. äggvita
1 msk sötströ – Mellis
Någon droppe ättikssprit
Några droppar karamellfärg
1/2 tsk vaniljpulver eller några droppar vaniljessens
Gör så här:
Sätt ugnen på 75 grader.
Vispa allt på hög hastighet och länge. Tills det formas stadiga toppar.
Spritsa ut på bakplåtspappers klädd form.
In i ugnen. Tid beror på hur stora maränger du spritsat.. Räkna med minst 1 timma för små maränger.
Blåbärs mousse
Ingredienser:
1 dl blåbär
1 dl vispgrädde
1/2 msk sötströ mellis
1/2 tsk vaniljpulver eller några droppar vaniljessens
Gör så här:
Mixa eller mosa blåbären.
Vispa grädden ”lagom” tjock tillsammans med övriga ingredienser.
Rör i blåbären och häll upp i spritspåse och in i kylen tills det e dags.
Jordgubbs marmelad
Ingredienser:
1 dl jordgubbar
2 msk vatten
1-2 tsk gelantinpulver
1/2 tsk vaniljpulver eller några droppar vaniljessens
Gör så här:
Mixa jordgubbarna med vaniljen.
Blanda gelantin och vatten.
Blanda samman allt och lägg i form i kylen.
Rispa sedan fram ”kristaller” med en gaffel i formen.

Helt otroligt vad gott allt ser ut! Jag blir så imponerad av dina fina upplägg och alla dina idéer!
Om det är okej så knycker jag gärna några recept av dig :)
Jättekul att jag hittat din instagram och blogg!
Mvh Jeanette