
Här ska det bakas kladdkakor till mitt jobb och maken tittar lite små irriterat på mig och säger - Ska du baka till ditt jobb igen!? Det va länge sedan jag fyllde år nu.. När ska jag få med mig någon födelsedags fika till jobbet!? Jaa du.. Hur ska du lösa det? Du får väl helt enkelt baka något gott då! Hehe
Nä skämt å sido. Jag kan väl hjälpa dig att baka kladdkakor till er med då, så dem blir ätbara.
Nä det vill jag inte ha! Baka något annat gott.
Öh ok... Inga krav här inte... Hehe
Men snäll som jag är, tillmötesgick jag önskemålet och det blev till sist ljuvligt goda mjuka lingonkakor med frasigt täcke. Dem var även superlätta att göra.
Lingonkaka i långpanna
Ingredienser
Deg
9 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk bakpulver
300 g rumstempererat smör
3 ägg
250 g lingon
Smultäcke
150 g smör
4 1/2 dl havregryn
3 dl strösocker
Garnering
Florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman de torra ingredienserna till degen i en skål.
Tillsätt smör och arbeta samman till en smulig deg.
Rör i äggen.
Tryck ut degen i en smord långpanna, cirka 20 x 30 cm.
Fördela over lingonen.
Blanda samman smör med havregryn och socker och fördela över lingonen.
Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Tag ut och tåt svalna. Skär i rutor och pudra över florsocker.