Ingredienser:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk kakao
1 dl maskrosmarmelad
Smör och ströbröd till formen
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform. Jag blandade i maskrosmarmeladen i 75% vit smat. Resterande smat rörde jag i kakaon.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller.
Maskrosmarmeladen hittar du recept på här:
http://tallriksmodeller.blogg.se/2015/may/maskros-marmelad.html
