
1 - 1 1/2 dl sötströ
kokos
Sockerkaka med hallon & blåbär (LCHF)
Ingredienser
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl sötströ
150 g smör
1 dl grädde
5 ägg
Saft från 1 citron
150 g frysta bär
Instruktioner
1. Börja med att värma upp ugnen till 175 grader.
2. Smält sedan smöret i en kastrull eller i en mikrovågsugn.
3. Vispa sedan äggen och sötströ hårt i 3-5 minuter.
4. Blanda därefter i det smälta smöret och grädden i äggblandningen.
5. Rör sedan ner alla torra ingredienser i blandningen försiktigt utan att för mycket luft lämnar smeten.
6. Häll därefter ner smeten i en sockerkaks form täckt med bakplåtspapper eller smörad och "bröad" med tex mandelspån.
7. Grädda kakan i cirka 1 tim.
Världens godaste kaka - Succékaka
Ingredienser
Kakan
400 g smör
4 ägg
8 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
6 dl strösocker
2 dl kakao
4 dl vetemjöl
Glasyr
200 g mörk choklad
4 dl grädde
4 dl strösocker
4 msk sirap
200 g smör
Garnering
4 dl vispgrädde
4 tsk vaniljsås pulver
Persikor
Instruktioner
1. Smält smöret. Blanda övriga ingredienser till kakan och rör ner det smälta smöret undan för undan. Rör till en jämn smet.
2. Häll ut smeten på ett smort bakplåtspapper i långpanna och grädda i ugn, 175 grader, cirka 20-30 minuter. Låt kakan svalna.
3. Gör under tiden glasyren: Koka upp grädde, socker och sirap. Lägg ner chokladen bruten i bitar och sjud under omrörning tills chokladen smält.
4. Låt chokladblandningen koka ihop tills den tjocknar, det tar cirka 15 minuter. Rör då och då. Rör slutligen ner i smöret.
5. Bred glasyren på den kalla kakan och ställ kakan svalt tills kakan och glasyren ”satt sig”.
6. Skär kakan i bitar.
7. Vispa grädden lagom tjock tillsammans med vaniljpulvret. Lägg i spritspåse.
8. Skär persikorna i önskar form och dekorera med grädden och persikorna.