
Citronsnöägg med blåbärskompott
Ingredienser maräng
2 st. äggvitor
½ st. citron – zesten
1 krm citronsaft
2 msk flormellis
1 nypa salt
Ingredienser till kokning av snöäggen
3-5 dl mjölk
Ingredienser blåbärskompott
250 g blåbär
1 msk citronsaft
2-4 msk flormellis
1 krm vaniljpulver
Instruktioner
1. Häll mjölken i en kastrull eller traktörpanna. Sjud upp försiktigt, men ska inte koka.
2. Häll alla ingredienser till kompotten i en kastrull och sjud ihop till önskad kompottkonsistens.
3. Lägg alla ingredienser till utan flormellis i en bunke till marängen och vispa.
4. När det blivit skummigt, lägg då i flormellis och fortsatt vispa.
5. Forma ägg av marängsmeten och lägg i den varma mjölken- Låt ligga någon minut och vänd sedan ägget. Låt ligga en minut och tag upp för servering. (Låt inte äggen nudda varann i kastrullen)
6. Montera kompott och ägg och servera direkt.