Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Rustika rågsiktshålkakor med 4 sädesslag & surdeg

Rustika rågsiktshålkakor med 4 sädesslag & surdeg

 
 

16st bröd 

(Storlek: 2st bröd per bleck/plåt)

Ingredienser:
200g jäst (torrjäst)
4l vatten (fingervarmt)
5dl ljus sirap
2,8l lantmjöl med 4 sädesslag & surdegs(pulver)
2l vetemjöl
4l rågsikt
16tsk salt (ca.110g)

 

Gör så här:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap & rågsikt och fortsätt blanda.

3. Häll i lantmjöl, därefter vetemjölet, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter.

4. Låt degen jäsa i 40min under bakduk.

5. Dela degen i 16st bitar och forma varje bit rund, lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, två och två per bleck/plåt och platta ut dem.

6. Stansa ut ett hål i mitten av brödet och nagga ordentligt med en gaffel!

7. Låt dem jäsa i 30-40 min.

8. Sätt in bröden i ugnen på 190´c och grädda ca. 10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

9. Låt dem svalna på galler.


-Laktos
-Mjölk

 
 
Taggar: "Snabb" hallon/mangoglass, 4 sädesslag, @glada_kocken, Baka bröd, Glada_kocken, Kungsörnen, Nybakade bröd, Recept bröd, Rustika rågsiktshålkakor med 4 sädesslag & surdeg, bröd, brödrecept, hålkakor, laktosfritt, mjöl, mjölkfritt, recept, rågsikt, rågsiktshålkakor, storkök, storköksrecept;

Kommentera inlägget här :