
Bästa lchf knäckebrödet
Ingredienser
200 g solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
Flingsalt
2 st. bakplåtspapper
Instruktioner
1. Blanda solrosfrön, linfrön, sesamfrön, pumpa kärnor, fiberhusk, mandelmjöl och salt
2. Tillsätt vatten och blanda ihop till en lös smet.
3. Låt stå och svälla i ca 1 timme till en fast massa.
4. Lägg häften av massan på bakplåtspapper och lägg plastfolie över. Kavla ut tunnt över hela pappret. Skär önskade rutstorlekar och strö flingsalt över och lägg bakplåtspappret med brödet på en plåt..
Gör samma sak med andra halvan av massan.
5. Ställ in båda plåtar i ugnen i ca 60 min i 160 grader varmluft, men byt plats på plåtarna efter ca halva tiden (30min).
6. Låt dem svalna och avlossa försiktigt från plåten. Bryt loss rutorna och förvara torrt.
