
Ett väldigt smakrikt bröd som är tungt och kompakt men fräscht och som mättar oerhört. Påminner mycket om danskt rågbröd.
Danskt ”rågbröd” a´la lchf - Nöt- & fröbröd
1 form
Ingredienser
100 g jordnötter eller valnötter
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
100 g linfrön
100 g sesamfrön
150 g pumpakärnor
150 g solroskärnor
1 1/2 tsk salt
(Ev. 1 msk brödkryddor)
100 g rapsolja (1 dl)
6 (stora) ägg
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 160° och klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
2. Placera en bunke på en köksvågen och väg upp de olika nöt- och frösorterna.
3. Väg upp även rapsoljan och tillsätt saltet.
4. Knäck ner äggen och blanda alltsammans ordentligt.
5. Häll upp smeten i formen.
6. Ställ in brödformen i ugnen och grädda i 60 minuter.
7. Låt den färdiga limpan svalna och skär sedan tunna skivor av det mättsamma och goda brödet.
