Gör så här:
Kvällen innan:
1. Smula jästen i en bunke. tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp sig. Häll i sirap. Tillsätt smör och sen vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt och tillsätt tillsist salt, degen är färdig när den släpper från bunken. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Dela degen i 4st bitar och forma till runda stor bullar och kavla ut dem till runda plattor och ca. 2cm höga (2st bröd per plåt/bleck). Nagga bröden med en gaffel och lägg en bakduk över bröden och låt jäsa i kylen över natten.
På morgonen:
3. Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 10min. Sätt ugnen på 190´c grader.
4. Grädda brödet i ca.10-15min. Brödet skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när det är klart! Låt brödet svalna på galler under bakduk.
-mjölk
-laktos

