Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Kalljästa tekakor

Kalljästa tekakor

60st tekakor
 
Ingredienser:
 
200g jäst
400g smör
8dl havregryn
2l vatten
8msk sirap
4 tsk salt
3,7l vetemjöl special
 

Gör så här:

Kvällen innan:

1. Smula jästen i en bunke. tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp sig. Häll i havregryn och sirap och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör och sen vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt och tillsätt tillsist salt, degen är färdig när den släpper från bunken. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i 60st bitar och forma till runda bullar och kavla ut dem till runda plattor och ca. 2cm höga. Lägg på plåt med bakplåtspapper och nagga bröden med en gaffel och lägg en bakduk över bröden och låt jäsa i kylen över natten.

 

På morgonen:

3. Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 10min. Sätt ugnen på 190´c grader.

4. Grädda brödet i ca.10-15min. Brödet skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när det är klart! Låt brödet svalna på galler under bakduk.

 
 
 
 
 
Taggar: Baka bröd, Förskola, Glada_kocken, Nybakade bröd, jäst, kalljästbröd, kronjäst, storkök, tekakor, torrjäst;

Kommentera inlägget här :