
LCHF Dessert med bakad chokladkaka, vaniljapnnacotta, blåbärs mousse, blåbär och torkat blåbärsströssel.
Recepten i denna efterrätt är i väldigt liten kvantitet då min familj inte är så stor och jag inte vill ha några rester som jag kan gå och småäta på efter... Hehe
Dessa recept blev helt perfekt mängdmässigt för 5 personer. Det blir inga stora desserter till var och en men det är så jag vill ha det. En liten god sötsak efter maten som inte skall vara för mäktig.
Det torkade blåbären som är grovmalda har jag köpt färdiga på burk hos min lokala Ica handlare.
Gör färdigt alla komponenter, och montera din dessert när det är dags.
Krämig vaniljpannacotta
Ingredienser
2,5 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
1 st. gelatinblad
1 msk sötning, typ sötströ, stevia eller liknande
Instruktioner
1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Häll vispgrädden, socker och vaniljpulver i en kastrull. Sjud upp i ca 1-2 minuter.
3. Ställ bort kastrullen ifrån värmen och lägg i gelatinet, se till så det löser sig
4. Häll upp i portionsskålar.
5. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp (minst 2 timmar)
2 ingrediens – Chokladkaka
Ingredienser
70 g mörk choklad
1 st. ägg
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen.
3. Knäck ägget och separera ägget. Lägg vitan i en skål och blanda gulan med chokladen.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.
5. Blanda ner äggvitan i chokladsmeten och rör om.
6. Häll ner smeten i en smord form eller klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 12 min. Låt den svalna i formen.
8. Vänd kakan upp och ner och häll ev. smält choklad över eller bara pudra med florsocker.
Blåbärs mousse
Ingredienser
1/2 dl frysta blåbär, tinade
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk sötning, typ sötströ, stevia eller liknande
1/2 krm vaniljpulver
Instruktioner
1. Vispa grädden tillsammans med sötning, vanilj och mosade blåbär.
2. Lägg upp i spritspåse och lägg i kylen tills det är dags att använda blåbärsgrädden/moussen.
Smaklig spis!