
Pigall
Ingredienser
3 st. äggvitor
½ tsk vaniljpulver 5-6 msk Sukrin flor
275 g osaltat smör
30 g mörk choklad
200 g mörk choklad
Instruktioner
1. Värm upp äggvitor, vaniljpulver och Sukrin i vattenbad tills termometern visar på 70 grader.
2. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna.
3. Ta bort skålen från spisen och vispa med elvisp tills marängen är svalnad och fast, ca 10 minuter.
4. Ta fram smöret och skär upp i bitar. Tillsätt lite smöret i taget, vispa slätt efter varje gång.
5. När allt smör är tillsatt så vispa fluffigt och slätt. Var inte orolig om det ser ut som att det skär sig, fortsätt vispa tills det är slätt. Om du har en köksassistent, byt till mixerbladet och kör 1-2 minuter tills all luft är borta.
6. Smält 30 g choklad och låt svalna.
7. Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Rör om tills den är väl blandad.
8. Fördela jämnt i en eller flera formar.
9. Ställ in i frysen och låt stå tills de är helt genomfrusna.
10. Klä en plåt med bakplåtspapper.
11. Smält resterande chokladen till garneringen och låt den svalna något. Om den är för varm kommer bitarna att börja smälta.
12. Doppa bitarna i chokladen och lägg dem på fatet.
13. Ställ in i kylen och låt stelna.
14. Förvaras i tättslutande burk i kyl eller frys.