Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Idas herrgårdskakor

Idas herrgårdskakor

 

4st (2st/plåt)

50 g jäst
3 dl vatten (ljummet)
3 dl mjölk
75 g smör
2 tsk salt
1 dl sirap (ljus)
5 dl rustique vetemjöl (stenmalet, siktat vårvetemjöl / från Ramlösa kvarn)
ca 9 dl vetemjöl

(alternativ: endast ca.14dl vetemjöl)

 

 

Gör så här:

1. Häll/smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och vattnet. Rör tills jästen lösts upp sig.

2. Tillsätt smör, sirap, rustique vetemjöl och vetemjöl lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg tills degen släpper ifrån bunkens kanter, tillsätt då saltet!
och knåda degen lite till.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45min.

3. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje deg till en rundel/oval ca.1 cm tjock.

4. Lägg degplattorna på en plåt med bakplåtspapper, (två på varje plåt) lägg på en mjöldekorationsmall och pudra över mjöl eller pudra bara över mjöl.
 
5. Låt dem jäsa ca. 30 min. och grädda i ugnan på 220´c ca.8-10min.
6. Låt dem svalna på ett galler.
Taggar: @glada_kocken, Förskola, Glada_kocken, Idas herrgårdskakor, Kaka, brödkaka, brödrecept, herrgård, herrgårdskakor, mjöl;

Kommentera inlägget här :