Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Supergoda rågsiktsbröd

Supergoda rågsiktsbröd

 
 
2st bröd (runda bröd el. limpor)
 
Ingredienser:
50 g jäst (torrjäst)
6 dl vatten (ljummet)
3 dl havregryn
50 g smör (mjölkfritt)
2 msk honung
7 dl vetemjöl
6-7 dl rågsikt
2 tsk havssalt
 
 
Topping/garnerings förslag:
 
  • Mjöl
  • Havregryn
  • Fiberhavregryn
  • Solroskärnor & pumpakärnor
  • Vallmofrön
  • Sesamfrön
  • Linfrön
  • Mjöl, havregryn
  • Mjöl, solroskärnor & pumpakärnor

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 190´c

2. Smula/häll jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten och rör tills jästen lösts upp sig.

3. Häll i havregryn, honung och smör och rågsikt tillsätt sedan vetemjöl lite i taget. Blanda ihop allt och tillsätt tillsist salt, degen är färdig när den släpper från bunken. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

4. Dela degen i två bitar och forma till limpor eller runda bröd och lägg i varsin mjölad/fröad jäskorg eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 60min.

5. Vänd på jäskorgarna och skälpa upp brödet på en plåt med bakplåtspapper eller ställ direkt in plåten med de färdigjästa bröden.
 
6. Grädda brödet i mitten av ugnen i 20–25 min. Brödet skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när det är klart! Låt brödet svalna på galler under bakduk.

 

-mjölk
-lakotos

Taggar: @glada_kocken, Baka bröd, Förskola, Nybakade bröd, Recept bröd, bröd, brödrecept, fröer, frön, förskolekock, förskolekök, förskolemat, jäst, laktosfritt bröd, mjökfritt bröd, mjöl, rågsikt, rågsiktsbröd, torrjäst;

Kommentarer :

#1: Anonym

Nice

Svar: Tack så jättemycket! :-)
Tallriksmodeller

skriven

Kommentera inlägget här :