Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Persikomoussetårta på chokladbotten

Persikomoussetårta på chokladbotten

Persikomoussetårta på chokladbotten

Ingredienser - botten

120 g mörk choklad
100 g smör
2 ½ dl strösocker
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Ingredienser - persikomousse

4 gelatinblad
5 konserverade persikohalvor
3 droppar gul hushållsfärg
1 ¼ dl florsocker
3 dl vispgrädde

Instruktioner

1.     Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
2.     Bryt chokladen i mindre bitar i en kastrull och smält tillsammans med smöret på låg värme och rör till en jämn smet.
3.     Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggen, och vänd till sist ner vetemjölet.
4.     Tryck fast ett bakplåtspapper på botten av formen med löstagbar kant, ca 24 cm. Smöra kanterna på formen.
5.     Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25–30 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan bli sval.
6.     Sätt i lätt oljade overheadark i kanterna på formen.
7.     Persikomousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
8.     Mixa persikohalvorna med en stavmixer till en fin puré, du behöver 2 dl pure.
9.     Vispa ner florsockret i purén.
10.  Vispa grädden mellanfast i en skål.
11.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och värm dem försiktigt i en kastrull med lite av purén tills gelatinet har smält. Blanda ner det i den kalla purén.
12.  Vänd ner grädden i smeten, börja med en liten klick i taget så grädden inte blir simmig.
13.  Fyll formen med moussen och ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.
14.  Tag loss tårtan ur formen och lägg på fat. Dekorera.

 
Taggar: Moussetårta, Persikomoussetårta på chokladbotten, Recept moussetårta, Recept persikomousse, Tårta, persikomousse;

Kommentera inlägget här :