Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Äpplelimpor med linfrön toppade med basmüsli

Äpplelimpor med linfrön toppade med basmüsli

2st bröd 

(Storlek: 2st bröd per bleck/plåt)

Ingredienser:
25g jäst
5dl vatten (kallt)
0,5dl ljus sirap
ca.1,2l vetemjöl
0,5-1dl rivet äpple
4msk linfrön
2tsk salt

 

Gör så här:

Kvällen innan:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap, linfrön och de rivna äpplet och fortsätt blanda.

3. Häll i vetemjölet, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter. (knåda i ca. 5-6min)

4. Låt degen jäsa i 40min under bakduk.

5. Dela degen i 2st bitar och forma varje bit till en "limpa", lägg upp på plåt med bakplåtspapper under, 2st per plåt, strö över basmüsli.

6. Lägg en bakduk över bröden och låt dem jäsa med i kylen över natten.

 

På morgonen:

1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min. Sätt ugnen på 190´c

2. Sätt in bröden i ugnen på 225´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

3. Låt dem svalna på galler.


-Laktos
-Mjölk

 

Kommentera inlägget här :