
Kladdkaka med tryffel (LCHF)
Ingredienser botten
200 g osaltat smör
200 g 70 % choklad (Ev. smaksatt choklad)
4 st. ägg
½ dl sötströ
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt
Ingredienser tryffel
150 g 70 % choklad (Ev. smaksatt choklad, jag hade mörk choklad med Karamell)
150 g grädde
Instruktioner
1. Smält smör och choklad på låg värme.
2. Vispa ägg, sötströ och vanilj luftigt.
3. Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
4. Häll i springform och grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
5. Låt kakan svalna.
6. Häll grädden i en kastrull och precis innan kokpunkt dras grädden ifrån plattan och chokladen läggs i. Rör chokladtryffeln slät.
7. Häll över chokladtryffeln.
8. Låt stå kallt, gärna över natten.
9. Dekorera kakan med bär.
