


2st (710g x 2st) burkar rödbetor + spad (mixade)
Gör så här:
Kvällen innan:
1. Häll jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp sig häll i de mixade rödbetorna och ev. lite röd karamellfärg.
Häll i sirap, smör och sen vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt och tillsätt tillsist salt, degen är färdig när den släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30min.
2. Kavla ut degen och stansa ut hjärtan tills du har ca.65st hjärtformade bröd (beroende på vilken storlek på hjärtat du väljer) ca. 1-2cm höga. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och nagga bröden med en gaffel och lägg en bakduk över bröden och låt jäsa i kylen över natten.
(Alternativ, jäs degen i bunken över natten i kylen, stansa ut hjärtan på morgonen och låt dem jäsa på plåt i rumstemperatur i ca. 30min innan gräddning!)
På morgonen:
3. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca 10min. Sätt ugnen på 190´c grader.
4. Grädda bröden i ca.10-15min. Bröden skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när dem är klara! Låt bröden svalna på galler under bakduk.
-mjölk
-laktos