
Dubbelmarinerad fläskfilé med asiatiska smaker
Ingredienser:
600 g fläskfilé
Ingredienser marinad nr. 1
2 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
2 msk soja
2 msk sesamolja
2 klyfta vitlöksklyftor, rivna
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk socker
0.5 dl vatten
1 msk tomatpuré
Ingredienser marinad nr. 2
1 st. citron, rivet skal
1 st. lime, saft + rivet skal
3 st. vitlöksklyftor, rivna
1 dl olivolja
2 tsk sesamolja
1 dl hoisin sås
5 cm ingefära, riven
1 nypa peppar
1 msk soja
½ st. kruka basilikablad, hackade
1 msk salviablad, hackade
1 tsk rökt paprikapulver
Instruktioner:
1. Rensa köttet fri från hinnor.
2. Blanda ingredienserna till marinad nr. 1. Häll det i dubbla plastpåsar, lägg i köttet och knyt om. Låt ligga i kylen över natten.
3. Ta upp köttet och torka av. Bryn runt om i lite olja i stekpanna. Stek i ung i 125 grader tills innertemperaturen blir 65 grader och låt svalna lite.
4. Blanda ingredienserna till marinad nr. 2.
5. Skiva köttet och lägg i marinad nr. 2 i minst 2-3 timmar, men gärna över natten. Servera kallt eller ljummet.
Taggar:
Buffé,
Buffé recept,
Buffémat,
Dubbelmarinerad fläskfilé asiatiska smaker resept,
Dubbelmarinerad fläskfilé recept,
Fläskfile,
Fläskfilé till buffé,
Kallskuret,
Kallt kött recept,
Lätt att förbereda fläskfilé,
Marinerad fläskfilé recept,
Picknick,
Recept Buffémat,
Recept kallskuret,
picknickmat;
Tryffelkaka
Ingredienser botten
150 g osaltat smör
250 g socker
70 g kakao
3 g salt
3 g vaniljsocker
110 g ägg (2 st.)
60 g vetemjöl
Ingredienser tryffel
150 g choklad
150 g grädde
Instruktioner
1. Smält smör i en kastrull.
2. Blanda i resterande ingredienser till botten och rör till jämn smet.
3. Häll chokladsmeten i klädd springform.
4. Grädda i 160 grader i 20-22 minuter.
5. Låt kakan svalna.
6. Häll grädden i en kastrull och precis innan kokpunkt dras grädden ifrån plattan och chokladen läggs i. Rör chokladtryffeln slät.
7. Häll över chokladtryffeln.
8. Låt stå kallt, gärna över natten.
9. Dekorera kakan med bär.
Taggar:
Baka,
Baka fika,
Fika,
Fixa fika,
Kladdkaka,
Kladdkaka med tryffel,
Kladdkaka recept,
kladdtryffelkaka,
recept,
recept baka,
recept fika,
recept kaka;
Kladdkaka med tryffel (LCHF)
Ingredienser botten
200 g osaltat smör
200 g 70 % choklad (Ev. smaksatt choklad)
4 st. ägg
½ dl sötströ
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt
Ingredienser tryffel
150 g 70 % choklad (Ev. smaksatt choklad, jag hade mörk choklad med Karamell)
150 g grädde
Instruktioner
1. Smält smör och choklad på låg värme.
2. Vispa ägg, sötströ och vanilj luftigt.
3. Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
4. Häll i springform och grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
5. Låt kakan svalna.
6. Häll grädden i en kastrull och precis innan kokpunkt dras grädden ifrån plattan och chokladen läggs i. Rör chokladtryffeln slät.
7. Häll över chokladtryffeln.
8. Låt stå kallt, gärna över natten.
9. Dekorera kakan med bär.
Taggar:
Baka lchf,
Baka lchf fika,
Baka lchf kakor,
LCHF Tårta,
Lchf Kladdkaka recept,
lchf kaka,
lchf kladdkaka,
lchf kladdkaka med tryffel,
lchf tryffel kaka,
lchf tryffel recept,
recept lchf kladdkaka med tryffel;